Plantar cara a les baixes temperatures

tee-1756497_1280La tardor és una bona època per començar a posar en marxa tota una sèrie de consells que, davant d’una baixada de les temperatures, ens ajudin a protegir la nostra pell, a mantenir una dieta sana i a evitar els refredats i les grips en la mesura que ens sigui possible.

Com evitar que el fred afecti la nostra pell

La deshidratació, la sequedat i la irritació són reaccions comuns de la nostra pell durant l’hivern a causa de les baixes temperatures.
No hem de deixar de netejar i hidratar la pell a diari amb una bona crema hidratant. Avui en dia podem trobar al mercat un ventall (de qualitat i preu) molt ampli de cremes per a la cura de la nostra pell, però és important recordar que una bona crema hidratant ens assegurarà uns bons resultats.
A banda de les baixes temperatures, l’abús de la calefacció també pot afectar la nostra pell atès que tenir-la a una temperatura elevada provocarà la sequedat de la pell.
La cara i les mans acostumen a ser les parts del cos més afectades pel fred i els canvis bruscos de temperatures. Si aquestes són molt baixes, es recomanable protegir les nostres mans amb guants quan sortim a l’exterior.

Hem de canviar la nostra alimentació?

És normal que en les èpoques de fred tinguem la necessitat de menjar més. També que ens vingui de gust els plats calents i els dolços atès que el cos ens reclama la calor que aquests plats ens aporten. Això, unit al fet que moltes persones tendeixen a disminuir la seva activitat física durant la tardor i l’hivern, pot ocasionar un augment del pes corporal. Un augment de pes que, passats uns mesos, voldrem contrarestar amb la ja famosa “operació bikini”.
L’ideal és intentar evitar aquesta situació i aconseguir mantenir estable el nostre pes. Durant aquests mesos acostumem a beure menys aigua, per contrarestar, podem beure entre hores líquids calents com els caldos de verdures o les infusions. Aquest fet també ens ajudarà a augmentar la temperatura del nostre cos. D’altra banda, podem substituir les amanides d’estiu per verdures cuites. També és important no deixar de menjar fruites i augmentar el consum de vitamina C i vitamina D (vitamina que durant l’estiu augmenta ja que també ens l’aporta el sol).

Refredats, grips, malestar: Com mantenir els virus a ratlla

Precisament les vitamines C i D ens ajudaran a evitar els refredats tan típics d’aquestes èpoques. També en aquesta ocasió, torna a ser important el fet d’intentar evitar els canvis bruscos de temperatura. Altres precaucions que podem tenir en compte són el rentar-nos les mans diverses vegades al dia i l’intentar dormir un mínim de set hores diàries en cas de les persones adultes. No hem d’oblidar que el descans i el son, són factors imprescindibles per al nostre sistema immunològic.

En definitiva, tot i que no existeix cap fórmula màgica, si que hi ha tota una sèrie de mesures que podem posar en pràctica per què el nostre cos superi amb nota aquests mesos en que les temperatures són més baixes.

 

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>