Depurar l’organisme després dels excessos de Nadal

bona-alimentacio-galateaHan sigut dies de grans dinars i sopars, de menjar i beure més del que el nostre cos està acostumat. Dies en els que deixem de banda l’alimentació variada i equilibrada.
És probable que fins i tot durant aquests dies ens haguem sentit més cansats del que és habitual i això segurament és culpa d’aquests excessos, del canvi d’horaris i rutines que hem fet aquests dies festius i d’un probable augment de pes.

Ara però és hora de recuperar una rutina pel que fa a la nostra alimentació. Una rutina que ens ajudarà a desintoxicar el nostre organisme. No parlem de dieta, però si d’una alimentació sana i equilibrada on la base principal siguin les fruites, les verdures, els llegums i els cereals integrals. En un segon terme situarem el peix i la carn que haurem de menjar de manera moderada i sense excedir-nos sobretot en el consum de carns vermelles. No hem d’oblidar tampoc la importància de beure aigua diversos cops al dia, així com infusions i/o caldos depuratius. Hauríem d’evitar també, o reduir el màxim possible, el consum de cafè, alcohol i begudes ensucrades.

Si sou dels que practiqueu esport habitualment, però aquests dies ho heu deixat una mica de banda, recupereu l’hàbit el més aviat possible. Si pel contrari no esteu acostumats a fer esport, sempre és un bon moment per començar. Us ajudarà a eliminar toxines i a sentir-vos millor amb vosaltres mateixos.

És important depurar l’organisme després dels excessos de nadal, però és igual d’important continuar amb les pautes d’una bona alimentació i la pràctica de l’esport de manera habitual. Potser si no estàs acostumat, pot semblar complicat seguir aquestes pautes, però el cos s’acostuma ràpid i un cop s’aconsegueix, la sensació de benestar superarà amb escreix la sensació d’estar fent qualsevol esforç.

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>