Depuració del fetge

fetge

 

El fetge és un dels òrgans més importants del nostre cos, atès que són múltiples les funcions que realitza (més de 500), les quals ens permeten gaudir d’una bona salut. Una de les seves funcions principal és la desintoxicació del nostre organisme.

Una mala digestió, inflamació de l’abdomen, estrenyiment, cansament, migranyes, són conseqüències directes d’un funcionament incorrecte del nostre fetge.

Per això tenir-ne cura és molt important. Per això la seva depuració és fonamental.

Com podem tenir-ne cura?

No sobresaturant-lo. Tenint en compte totes les funcions que realitza aquest òrgan, una de les opcions més fàcils que tenim és intentant no fer-lo treballar més del compte.
Per això és convenient no menjar en excés. És més recomanable fer cinc àpats al llarg del dia de quantitats moderades, que fer-ne només dos o tres en grans quantitats.
D’altra banda, s’ha d’intentar no abusar de la sal ni el sucre així com d’aliments processats, fregits o dels embotits.
Evitar l’alcohol i veure molta aigua i/o infusions també ajudaran al nostre fetge a “treballar en bones condicions”.
En resum, el més important és portar una dieta sana i equilibrada. El secret està en la varietat. Per tant, no cal que deixem de menjar els aliments “menys recomanables”, però si que hem d’intentar no abusar. Un percentatge ideoni seria d’un 80% – 20%.

Com podem fer-ne una bona depuració?

És recomanable fer una depuració del fetge cada sis mesos. Durant una setmana, hem de reduir la quantitat d’aliments que mengem normalment (sense arribar a passar gana).
La nostra alimentació durant aquests dies serà principalment a base de fruites (sobretot les riques en vitamina C), verdures ecològiques (al vapor o a la planxa) i cereals integrals i ecològics. Alternarem aquests productes bevent, entre hores, caldos depuratius, aigua i infusions.
Hem d’evitar en la seva totalitat la ingesta de fregits, carns vermelles, embotits, aliments ensucrats, dolços, lactis, cafeïna i alcohol.
Tot i que les següents propostes són aconsellables per a cada dia, sobretot durant aquesta etapa de depuració del fetge hem d’intentar practicar una mica d’esport (si no el practiquem habitualment, serà suficient amb sortir a caminar una hora a pas lleuger), dormir bé i intentar estar el més relaxats possible. També és recomanable començar el dia amb un got d’aigua calenta amb el suc d’una llimona.

D’altra banda podem trobar complements que ens ajudaran a fer més efectiva la depuració del fetge. En aquest sentit, els nutricosmetics són una proposta a base de fórmules naturals que ens ajuden a suplir les carències del nostre cos.
A Jove Galatea treballem amb la prestigiosa metodologia Tweeg que ens aporta solucions naturals als problemes que l’estil de vida actual provoca al nostre organisme.
Més informació sobre Tweeg

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>