Consells estivals

estiuL’època estival i sobretot els dies de vacances són ideals per relaxar-nos, oblidar les rutines, eliminar els horaris, etc. Tots aquests canvis d’hàbits són ideals per fugir de la rutina que ens acompanya durant la resta de l’any.
Hi ha però, una sèrie d’hàbits que és important mantenir i fins i tot augmentar per mantenir en equilibri el nostre cos durant l’estiu. Des de Jove Galatea us oferim unes pautes a tenir en compte en aquesta època de calor.

Efectes de la calor: Amb les temperatures elevades, augmenta la transpiració del nostre cos com a mecanisme de defensa. Aquesta acció però, provoca un augment de l’eliminació de líquids. Uns líquids que hem d’intentar recuperar bevent aigua sovint encara que no tinguem sensació de set.
La calor i la humitat afavoreixen les infeccions cutànies. Una dutxa diària i vestir-se amb roba de fibres naturals ens ajudarà a evitar aquestes infeccions.

Hidratació de la pell: Si volem lluir una pell suau i lluminosa és important continuar amb els nostres hàbits d’higiene com per exemple els de la neteja i hidratació. És recomanable fer-ho al matí i a la nit per netejar la pell i eliminar el clor, la brutícia o les restes de protecció solar.
Recordeu aplicar sempre una bona crema hidratant després de la dutxa.

Exposició al sol: Intenteu evitar les hores en què la radiació solar ens afecta més (12-16h) així com una exposició prolongada atès que pot provocar cremades importants, taques solars, danys oculars i d’altres problemes de salut més greus.
És important aplicar la crema de protecció solar mitja hora abans de l’exposició i renovar l’aplicació cada dues hores.
Banys en aigua de mar: L’aigua del mar és una gran aliada per a la nostra pell i a més ens ajuda a eliminar toxines. Els banys a la platja o fins i tot fer una passejada respirant la brisa marina ens causarà un efecte relaxant.

Viatges de llarga distància: Si heu d’estar moltes hores de viatge, procureu moure les cames sovint i, si és possible, caminar una estoneta cada tres hores facilitar la circulació i evitar la inflamació de les cames i/o dels peus.

Alimentació: El canvi d’hàbits a l’estiu també ens comporta un canvi en les rutines dels àpats: Mengem en horaris diferents, fora de casa, sovint augmentem el consum d’aliments i alcohol, etc. Però hauríem de tenir en compte que, atès que a l’estiu consumim menys energia, hauríem de portar una dieta menys calòrica del que fem habitualment. Tot i que un capritx sempre és bo… i dos o tres, hem d’intentar mantenir els hàbits sans de la bona alimentació. Hi ha molta varietat de plats “refrescants” que ens poden permetre gaudir del menjar sa sense abusar de les calories, els refinats o els sucres.
Recordem també que, per mantenir el nostre cos ben hidratat durant els dies de calor, és recomanable augmentar el consum d’aigua.

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>