Com protegir la teva pell del fred

Les baixes temperatures amb les que convivim durant els dies d’hivern afecten directament a la nostra pell; aquesta es torna molt més sensible i es resseca amb facilitat. Tot i que la pell compta amb els seus propis mitjans d’autodefensa, la humitat, el vent i els bruscos canvis de temperatura a que ens sotmetem passant del fred exterior a la calor de les calefaccions, provoca deshidratació i diverses reaccions a la nostra pell que, en els casos més sensibles, poden causar fins i tot petites erupcions i/o ferides cutànies.

Avui us donem unes senzilles pautes per mantenir la nostra pell hidratada i prevenir-la d’un envelliment prematur.

Com tenir cura del nostre rostre?

cara-fred

 

El rostre és la part del cos que més pateix les baixes temperatures ja que, a diferència de la resta, queda al descobert. És per això que hem de mantenir-la ben hidratada. És important aplicar una bona crema hidratant cada matí que ens asseguri que el seu efecte es mantindrà durant tot el dia.  Al final del dia i un cop tenim la pell neta, hem d’aplicar una crema de nit.

Hem de tenir cura especial amb el contorn d’ulls i els llavis, zones especialment delicades del nostre rostre. Amb el fred els nostres llavis es poden esquerdar i patir petites però doloroses ferides. Aquests efectes els podem prevenir amb un protector labial reparador.

 

Com tenir cura de les nostres mans?

mans

 

Les mans és l’altra part del cos que queda descoberta i per tant més desprotegida davant dels efectes de les baixes temperatures, tot i que les podem protegir si acostumem a dur guants.

Per evitar que les mans es ressequin i s’esquerdin, les hem de mantenir sempre ben suaus i hidratades, efecte que aconseguirem amb l’aplicació d’una crema hidratant diversos cops al dia.

 

Com tenir cura de la resta del cos?

consells-fred

 

La pell de la resta del cos, tot i que està més protegida, també pateix per les baixes temperatures.

Acostuma a aplicar crema hidratant diàriament prestant especial atenció als colzes i els genolls. Un bon moment, és al sortir de la dutxa i amb la pell encara una mica humida.

 

 

Alguns consells per protegir la nostra pell de les baixes temperatures:

  • Eviteu l’aigua molt calenta a la dutxa. Una dutxa curta i amb aigua temperada és ideal.
  • Utilitzeu sabons suaus.
  • Si aneu a la neu, apliqueu una bona capa de protecció solar al rostre i també protecció labial.
  • La pell del rostre no és igual que la de les cames o les mans, per això és important l’ús de cremes adequades per a cada zona.
  • Un peeling un cop al mes és un tractament ideal per hidratar, eliminar les cèl·lules mortes i regenerar la nostra pell.

 

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea