Astènia primaveral: Què és i com fer-ne front

astenia-primaveralLa primavera la sang altera!!
L’astènia primaveral és un trastorn molt comú que provoca que moltes persones amb l’arribada de la primavera pateixin símptomes com la fatiga, l’apatia, la somnolència o canvis sobtats d’humor.
És un trastorn que afecta no exclusivament, però si principalment a les dones d’entre 35 i 60 anys, als nens i a la gent gran i que provoca canvis tant físics com psicològics.
Quin és el causant de l’astènia primaveral?
Els experts defensen que aquests símptomes són provocats principalment per la pujades de les temperatures i l’augment d’hores de llum durant el dia.
Aquests dos fets, provoquen que en aquesta època augmenti el nostre ritme d’activitat diària.
Un cop el nostre cos s’adapti als canvis provocats per l’arribada d’aquesta nova estació, desapareixeran els símptomes de l’astènia primaveral.
Com podem prevenir o minimitzar aquests símptomes?
Sempre defensem el portar un estil de vida saludable i en aquesta ocasió no serà diferent: Una dieta sana, evitar l’estrès, dormir un mínim d’hores cada dia i practicar esport és el que més ens ajudarà a adaptar-nos als canvis i ritmes de la nova estació de l’any.
Si parlem de l’alimentació, trobem que hi ha molts aliments que per les vitamines que ens aporten ens proporcionen energia i influeixen en el nostre estat d’ànim i per tant ens ajuden a que aquesta transició cap a la primavera sigui més fàcil d’assumir pel nostre cos.
Les maduixes, riques en vitamina C i ferro i els cítrics, també rics en vitamina C a banda de contribuir a augmentar les nostres defenses ens ajudaran a fer front a aquests dies amb més energia.
El consum de plàtans també ens beneficiarà en aquesta època de l’any atès que contenen triptòfan i vitamina B6, dos components que afavoreixen el benestar emocional. És per això que molts consideren el plàtan com un “antidepressiu natural”.
Pel que fa a les verdures, els espinacs, gràcies a la seva aportació d’àcid fòlic ens aportaran una dosi extra de vitalitat al nostre cos. En segon lloc situaríem les bledes i l’enciam.
D’altra banda i al marge de les fruites i les verdures, la ingesta de cereals integrals ens aporten hidrants de carboni de lenta absorció els quals ens proporcionen energia durant més temps i una disminució de la sensació de cansament. Recomanem també menjar llegums, nous i peix blau.
Per últim, aprofita que a la primavera augmenten les temperatures i les hores de sol per practicar esport a l’aire lliure, per caminar i per prendre el sol. Aconseguiràs així augmentar els nivells de serotonina una substància que incrementa la nostra autoestima i sensació de benestar.
El sol; una formula màgica per omplir-nos d’energia i millorar el nostre estat d’ànim.

Cristina Castañer
Directora de Jove Galatea

0 comentarios

Escribe tu comentario

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>